Mixed Greensome – Div 1

Peter Karlsson och Annette Nystedt Karlsson

Ansvarig:
Peter Karlsson
070-631 28 70
peter.karlsson@learningwell.se

Årets matcher;
http://seriespel.sogdf.se/mixed/tabell-mixed-div-1

Tävlingsvillkor;
http://www.sogdf.se/index.php?page=62

Mer info;
http://www.sogdf.se/index.php?page=89

Resultatrapportering till SöGDF;
http://www.sogdf.se/index.php?page=91

Lagklädsel – Röda tröjor med klubblogo
Finns att köpa i golfshopen.

Spelarrapportering från matcher till klubbens medlemsforum
Någon tar ansvar för att ta lagbild och skriva några rader om matchen och skriva in resultat. Rapporteringen sker på klubbens medlemsforum på facebook. Där kan alla medlemmar skriva och lägga in bilder och alla kan läsa. Eftersom forumet på facebook är en grupp måste alla först ansluta sig för att kunna läsa/skriva.

Bil till bortamatcher bekostas av de som åker

lag bestående av två mixed par. Rätt att delta har den som är född 1997 eller tidigare och har EGA Exakt Tävlingshandicap. Högsta tillåtna hcp är 36. Spelare med högre hcp än 36 har rätt att delta, men får då inte tillgodoräkna sig för mer än 36. Serien spelas som greensome match enligt XXXX Seriespelet spelas på söndagar kl. 13.00.

Uträkning – Lagets reducerade spelhandicap

Lagen spelar greensome med reducerat handicap. Det reducerade spelhandicapet är summan av 60% av spelhandicapen från spelaren med den lägre spelhandicapen och 40% av spelhandicapen från spelaren med den högre spelhandicapen.

Varje sidas reducerade spelhandicap inklusive decimal utgör jämförelsegrund då antalet slag skall ges eller tas i förhållande till den andra sidan. Efter jämförelse sker avrundning till närmaste heltal.

  • Exempel: (0,6 * 13=7,8)+(0,4 * 27=10,8 )=18,6=19.

Från 2017; Nyköping gick segrande ur drabbningen med vinst 4/3 i båda matcherna! Peter och Anette Karlsson mötte Roger och Lena Karlsson, Christer Ekström och Margareta Pettersson mötte Anita Ax och Rolf Jansson.

_C8A2150

Från första matchen 2015 på Nyköpings GK 17 maj 2015 – Vidbynäs (t v) mot Nyköping.

 

Foto: Tomas Kihlman