Myter om golf

CC8A3294_range

Golf passar för både liten och stor .

Få sporter är omgivna av så många fördomar som golfen. Golf är svårt, golf är dyrt, golf tar tid och så vidare. Är allt detta sant? Låt oss titta på hur sanningen ser ut.

Är golf svårt?

Javisst, men just detta är tjusningen. Du blir aldrig fullärd och det gör golfen extra rolig. I alla lägen i golflivet kan du utvecklas och bli bättre. Allra snabbast går det i början. Redan långt innan du når officiellt handicap är golfen rolig. Alla som vill kan göra snabba framsteg. Du får snabbt stort nöje av golfen.

Är golf dyrt?

Juniorer som har roligt när de övar på puttinggreen

Juniorer som har roligt när de övar puttning.

Nej, inte dyrare än andra sporter. Kanske till och med billigare än en del, såvida du nu inte sysslar med jogging eller gång. Du behöver inte ha 14 klubbor av senaste modell för att spela. Det går bra att spela med några stycken och de kan vara begagnade. Du behöver inte ha golfskor. Alla skor med grov sula eller gympaskor går bra. Speciella kläder är inget krav, men det är väldigt bra att ha ett  regnställ när det regnar. Då är det bra om jackan håller tätt, precis som i vardagslivet.

Tar golf tid?

Ja, om du spelar 18 hål tar det ca 4 timmar. Du kan spela 9 hål på ca 2 timmar. Du kan åka till övningsbanan och träna slag en halvtimme. Det fina med golfen är att den ger möjligheter till att fritt välja hur mycket tid du vill lägga på att spela eller träna, just den dagen. Som i all annan verksamhet gäller att ju mer du tränar och spelar, desto bättre blir du och desto snabbare ökar du skickligheten.

Går det att bli medlem i en golfklubb?

IMG_0220_far Robert_dotter

En pappa som övningsspelar med sin dotter.

Det gör det. Vi på Nyköpings GK tar emot nya medlemmar med öppna armar och för nybörjare kostar medlemsskapet från 800 kr/år (senior). Just umgänget med andra golfare är en av de stora fördelarna med att spela golf. Du träffar folk med samma intresse och under trevliga former.

Kom ihåg! Du behöver inte vara medlem i en golfklubb för att träna. Övningsområdet är öppet för alla och på fredagar har vi gratis prova på golf! Dessutom ger tränarna lektioner till alla som vill. Att svinga rätt från början är det enklaste sättet att snabbt komma in i golfen och förstå tjusningen med spelet.

Vill du veta mer om våra nybörjarutbildningar, om Nyköpings GK, våra olika medlemsformer eller  få en personlig kontakt? Då når du oss på 0155-21 66 17 eller kansli@nykopingsgk.se eller kom förbi och hälsa på oss i kansliet.

Våra medlemsformer