Olle Hörnfeldts Minne – Till förmån för Cancerfonden

Olle Hornfeldt

Olle Hörnfeldt 1935 – 2009

Olle Hörnfeldt, född 1935, blev medlem i klubben 1969. Han var genom åren en mycket engagerad klubbmedlem. Det började med stenplockning inför Ärila-banans öppnande och fortsatte framförallt med tävlingsverksamheten. I flera år under tidigt 80-tal var han ordförande i tävlingskommittén. Det var under dessa år som tävlingsprogrammet utökades med både korthåls- och puttningstävling.

Engagemanget i tävlingsverksamheten gjorde Olle intresserad av golfregler. I kombination med hans läraryrke var steget inte långt till att hålla regelkurser för nya och gamla golfare. Många medlemmar har fått sina första regel- och teorikunskaper av Olle, och han var distriktsdomare under hela 1990-talet.

Olle var vid två olika tillfällen medlem i golfklubbens styrelse. Även i övrigt ställde Olle gärna upp när det behövdes tex RM-dagar, Saab-tävlingar, Ärila-veckor och som festarrangör för Ärilas 10-årsjubileum. Han var tävlingsledare varje år under 1980, 1990 och 2000-talet. Som hålvärd för hål 16 (Västra banan) var Olle under många år en nitisk lövkrattare.

Olle var också aktiv i Södermanlands Golfförbund där han var tävlingskommitténs ordförande flera år under 1980-talet. Han ledde tävlingsledarkurser för hela distriktet och när slopesystemet infördes blev Olle en del av slopekommittén i distriktet och var med och slopade många banor i Södermanland.

Olle slog sitt sista golfslag under våren 2009 och avled den 1 juli samma år.

Vandringspris – Minnestävlingen startade 2011

2017- års familjebild tagen efter tävlingen av fotograf Tomas Kihlman.

2017 – Rapport och foton från tävlingen.

2016- års familjebild tagen efter tävlingen av fotograf Tomas Kihlman.

2016-07-11 – Artikel om tävlingen med foton och resultat.

_C8A1844 Fam. Hornfeldt

Hustru Christina Hörnfeldt, har tillsamman med sin familj, barnen Tomas, Susanne och Cecilia, instiftat ett vandringspris, som den vinner som har högst poäng oavsett klass. Vandringspriset är en glasskål fylld med godis! De pengar som samlas in i samband med tävlingen går till Cancerfonden tillsammans med hela startavgiften. Med på bilden är Cecilias barn, som alla är mycket aktiva med puttningstävlingen som har ett särskilt pris. Foto på familjen taget av Fotograf Tomas Kihlman 2014

Arvid Rylander håller tacktal som totalvinnare med högst poäng.2015 års tävling

Arvid Rylander håller tacktal som totalvinnare med högst poäng.

Rekorddeltagande med nästan 100 deltagare. Det blev också rekordinsamling vid den populära puttävlingen  och frivilliga bidrag 4.015 kr.

Prisbordet i tävlingen var i år sponsrat. Jan Ed och Malin Landehag hade bidragit med tavlor, Nyköpings GK med greenfeebiljetter och rangekort. Murres Krog med lunchkort m fl.

Vandringspriset, en skål med godis, vanns av den med högst poäng. Arvid Rylander, 40 poäng i A-klass. Han vann också ett fint sponsrat pris i form av en resa och golfvistelse till Italien.

Hela startavgiften plus frivilliga bidrag plus puttningstävlingen resulterade i 13.515 kr till Cancerfonden.

Atikel med många foton 2015
Summering av välgörenhet under Ärilaveckan

2011 – 2014-års tävlingar finns nedan

2011

2011 spelades tävlingen första gången och då vann Richard Berg, Västerås GK, som hade 43 poäng med SHCP 10.

2012

72 deltagare. Vandringspriset vanns av Leif Halth, som vann A-klass på 38 poäng.  SEK 2.190 samlades in vid puttävlingen,  4.000 samlades in via lotteri

Tävlingen 2012 – Tryck på fotona så visas de med text och i större format.

Puttävlingen 2012 – Tryck på fotona så visas de med text och i större format.

Lotterifoton, dag 1 – 2012 – Tryck på fotona så visas de med text och i större format.

2013

92 deltagare – Vandringspriset vanns av Adam Harlin, 39 poäng. Grattis Henrik Strindin, Erika och Jan Eriksson som alla vann puttävlingen genom att slå i koppen från ca 15 m. som inbringade ca 1.500 till Cancerfonden.

Tävlingen 2013 – Tryck på fotona så visas de med text och i större format.

2014

Tävlingen spelades 14 juli med 99 deltagare. Karin Andersson vann vandringspriset med 43 poäng i C-klass. 5 st puttade i kopp vid puttningstävlingen.  Jan Eriksson, Bo Nilsson, Gunnel Thunström, Åke Sjöström

Tryck på fotona så visas de med text och i större format.

Toppbild: Hustru Christina Hörnfeldt vid tävlingen 2014.

Atikel 2015
Summering av välgörenhet under Ärilaveckan