Första nio

Östra banans första del spelas på klassisk mark. Första tee är precis vid klubbhuset och erbjuder en fin utsikt över hela hålet ned till green. På hål 2 gäller det att tänka till, är du för ivrig med ett längre inspel straffas du lätt av bunkrarna runt green. På hål 5 blir det avgörande att nå dog-leg för en bra score. Följande par 3-hål är banans populäraste HIO-hål.

Välkommen att uppleva Östra banan på Nyköpings golfklubb.

Sista nio

Sista delen av Östra banan spelas till stor del i skogsområdet på andra sidan vägen. På tuffa och utmanande hål 12, 13, 14 gäller det att hålla tungan rätt i mun. När du väl kommer till hål 16 har du chansen att öka på din meritlista. Ett bra utslag och du har chansen att gå in över vattnet 160-180 meter på detta par-5 för en eagle eller birdie. Har bollträffen varit sådär under rundan kan den enklare vägen runt dammen vara att föredra. Östra banan avslutas med ett tufft par-3 hål på ca 175 meter från tee 59.

Välkommen att uppleva Östra banan på Nyköpings golfklubb.

Banskötsel och svårighetsgrad

Klipphöjden på greener ligger på 3-4 mm och på tees ca 6 mm. Fairways har en klipphöjd på ca 10 mm. Under året och vid större tävlingar och klubbmästerskap uppnås 10 på ”stimpen”. Vi klipper semiruff mycket generöst för att optimera speltempot, men ruffen finns också!

Banrekord

Vit / blå tee vid tävlingssammanhang

Herrar Damer
2015 – Niclas Rigbrandt, 67 slag
KM Herrar
2008 – Alexandra Lennartsson, 74 slag
Slaget om Ärila
1
1