SGF_logo_101Skandia Cup

Filip Sandström

Filip Sandström vann knattarnas KM 2015. Du är knatte t o m 12 år.

Spela i världens största ungdomstävling som fyllde 40 år 2015! Skandia Cup är för många barn och ungdomar den första golftävlingen man deltar i.

Titta på videon på Skandia Cups hemsida.

Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Skandia Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta.

Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Skandia Cup. Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 håls scramble, 9 håls poängbogey, tävla i närspel, eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

För dig som har kommit lite längre…

..och har handicap så är Skandia Cup klubbkval det som gäller. Det är en 18-håls slaggolf scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 0-13, 14, 15 och 16 år. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela. Klubben kan också tillåta icke-medlemmar att delta och gör då det i en Skandia Cup klubbtävling. I Skandia Cup klubbtävling är det tillåtet att använda sig av en caddie

Vem får delta?

Skandia Cup genomförs 2016 för juniorer födda 2000 och senare i fyra åldersklasser. Varje klass är uppdelad i pojkar och flickor: 0-13 år, 14 år, 15 år och 16 år, totalt åtta klasser.

Deltagare måste ha handicap 36,0 eller lägre för att kunna kvalificera sig till nästa kvalsteg. Deltagare behöver inte ha handicap 36,0 eller lägre för att delta i Skandia Cup klubbkval eller Skandia Cup klubbtävling.

Tävlingsreportage

Juniorkommittén Nyköpings GK