Skandia Tour Distrikt – Junior

Skandia Tour Distrikt är en öppen tour för ungdomar 0-21 år. Sex deltävlingar + final för de bäst placerade på order of merit efter deltävling 6. Caddie är normalt inte tillåtet i denna tävling, dock kan vi göra undantag för mycket unga spelare som gör sin första golftävling, kontakta tävlingsledaren innan start för godkännande samt instruktioner till Caddie + spelare. Avståndsmätare är tillåten i samtliga klasser. Skandia Tours webbsida på SGF

Ansvarig – Sörmlands GDF

Spelform och regler

2016 är det 3 klasser i grundspelet

Hcp Spelform
P1 (Pojkar 1) +8,0  –  -15,4 Slagtävling, 18 hål, utan hcp, från gul tee
P2 (Pojkar 2) -15,5  –  -36,0 Slaggolf, 18 hål, med hcp, från gul tee
F (Flickor) +8,0  – -36,0 Slagtävling, 18 hål, med och utan hcp, från röd tee

Exakt hcp vid tidpunkten för startlistans skapande avgör klasstillhörighet i varje deltävling.

15-08-10 KM_C8A2117 Oskar_Gabrielsson

Oskar Gabrielsson

Anmälan till tävling på distriktstouren kan bara göras på www.golf.se.

Touravgift måste betalas för att kunna delta i uppflyttningsklassen P1 (för att delta i P2 och F behöver inte touravgift betalas), samma touravgift gäller för de högre nivåerna av denna tävlingsserie.

Instruktion för hur man betalar touravgiften hittar du här.

Anmälningsavgiften per deltävling är 100 kr (Distrikt) och betalas till arrangerande klubb före start. Vid ej anmält återbud debiteras spelarens hemmaklubb anmälningsavgiften.

Observera att man i en och samma anmälan kan anmäla sig till en spelplats på distriktstouren, en spelplats på regionaltouren, en spelplats på rikstouren och till elittouren. Därefter kommer SGF att lotta in dig i högsta möjliga tour du platsar i varje omgång.

Emma Andersson vann KM Flickor 2015

Efter att anmälningstiden gått ut måste du också bekräfta din tilldelade spelpats, för instruktioner se nedan. För att spela Skandia Tour måste du:

1. Betala Touravgift
  2. Anmälan (P1, Regional, Riks och Elit)
  3. Acceptera din tilldelade spelplats (P1 , regional, riks och elit)

Uppflyttningsplatser till Skandia Tour Regional

10% av antalet startande i P1 respektive F får en uppflyttningsplats och därmed möjlighet att spela nästa omgång på Regionalnivån.

• 4-14 startande = 1 uppflyttningsplats
  • 15 – 24 startande = 2 uppflyttningsplatser
  • 25 -34 startande = 3 uppflyttningsplatser
  • Osv

Spelplatser 2016

Datum Spelplats
15 maj Eskilstuna Gk
12 juni Jönåkers Gk
3 juli Kallfors Gk -18 hålsbanan
28 juli prel Katrineholms Gk
21 augusti Torshälla Gk
11 septemberg Viksbergs Gk
28 september – Final Kallfors Gk – 9 hålsbanan

Order of Merit

Tre order of meritklasser finns där de bästa efter omgång nr 6 bjuds in till finalspelet.

• P1, P2, F
  • P1 = bästa bruttoresultat ger OoM poäng
  • P2 = bästa nettoresultat ger OoM poäng
  • F = bästa bruttoresultat ger OoM poäng

Alla spelare som fullföljer en spelomgång tilldelas 10 deltagarpoäng, de 20 bästa i varje klass får dessutom placeringspoäng enligt följande

Placering

Placeringspoäng

Placering Placeringspoäng
1 100 poäng 11 15 poäng
2 70 poäng 12 13 poäng
3 50 poäng 13 11 poäng
4 40 poäng 14 9 poäng
5 35 poäng 15 7 poäng
6 30 poäng 16 5 poäng
7 27 poäng 17 4 poäng
8 24 poäng 18 3 poäng
9 21 poäng 19 2 poäng
10 18 poäng 20 1 poäng

OoM tabellen hittar du här:

Prisutdelning grundomgång

Varje grundomgångs prisbord fördelas på samma sätt som OoM poängen förutom för F-klassen där grundomgångens prisbord fördelas enligt nettoresultaten.

Finalspelet

Till finalspelet bjuds följande spelare in

• P1 = de 8 bästa på OoM
  • P2 = de 8 bästa på OoM
  • F = de 8 bästa på OoM

Om någon kvalificerad spelare avstår sin plats i finalspelet går erbjudandet om deltagande i finalen till nästa spelare på OoM listan i respektive klass.

I finalspelet spelar vi 9 håls matcher med samma hcp-regler per klass som grundspelet har spelats.

OBSERVERA – för att få delta i finalspelet måste spelaren ha deltagit i minst 2 grundspelsomgångar på distriktstouren.

Finalens resultattabell

Länk till Skandia Tours webbsida