Stadskamp – Nyköping vs Oxelösund – Ryder Cup matchspel

Tävlingen startade 2017. Oxelösund vann då, 2018-2020 segrade Nyköping. Årets tävling spelades 14/8 och vanns av Oxelösund efter en sällsynt spännande avslutning. Det blev 7-6 till Oxelösundarna, det stod 6-6 innan sista singelmatchen avgjordes på 18:e hålet!

Du måste vara folkbokförd i eller äga en fastighet i Nyköpings eller Oxelösunds kommun. Du representerar den kommun du är folkbokförd i eller den kommun där din fastighet ligger.

Vi spelar enligt Ryder Cup-formatet med 24 spelare från varje stad: 8 st. bästbollmatcher, 8 st. foursomematcher och 8 st. singelmatcher.
Om fler än 24 spelare/stad anmäler sig, så fyller vi på med singelmatcher.
Lottning sker i hcp-ordning. Vunnen match ger 1 poäng, delad match 1/2 poäng.
Vid oavgjort resultat spelas “sudden death” i bästbollsformat på hål 1-9.

Nyköping Vita. tröjor

​Oxelösund Röda tröjor

Utifrån anmälningsordning utser Lagkaptenerna vilka spelare som spelar Foursome eller singel.

Lagkapten för Nyköping: Boo Nilsson.                                      Lagkapten för Oxelösund: Anders Lundgren

Hjärtligt välkommen med din anmälan!

Matchspel – Regler i kortform.

Lagkaptenerna Anders Lundgren för Oxelösund och Boo Nilsson för Nyköping.

Vandringspriset är skänkt av Nyköpings GK och graverat av guldsmed Boo Nilsson