Teen Tour Distrikt 2018

15-08-10 KM_C8A2117 Oskar_Gabrielsson

Oskar Gabrielsson

Teen Tour spelas i 3 nivåer 2018, First, Future och Elite.

I Södermanland kommer vi att dessutom erbjuda en nybörjarklass – Södermanlands Rookie Tour – vid varje Teen Tour First omgång.

I ”min golf” kommer det att finnas en tävling ”Teen Tour First” och en annan ”Södermanlands Rookie Tour” att anmäla sig till.

Teen Tour First är öppen för ungdomar 13 – 21 år och Rookie Tour är öppen för ungdomar 0-21 år med hcp 36,0 eller bättre. Sex deltävlingar + final för de bäst placerade på order of merit efter deltävling 6.

Caddie är normalt inte tillåtet i denna tävling, dock kan vi göra undantag i Rookie Tour för mycket unga spelare som gör sin första golftävling. Kontakta tävlingsledaren innan start för godkännande samt instruktioner till Caddie + spelare.

Avståndsmätare är tillåten i samtliga klasser.

Ansvarig

Vakant

Spelform och regler

2018 – 3 klasser i grundspelet Hcp Spelform
Teen Tour First – Pojkar +8,0  –  -36,0 Slaggolf, 18 hål, utan hcp, från gul tee
Teen Tour First – Flickor +8,0  –  -36,0 Slaggolf, 18 hål, utan hcp, från röd tee
Södermanlands Rookie Tour – Pojkar & Flickor +8,0  –  -36,0 Slaggolf, 18 hål, med hcp, från gul resp röd tee

Anmälan

Anmälan till Teen Tour First och Södermanlands Rookie Tour kan bara göras på www.golf.se.

Felicia Forsberg vann KM flickor 2017

Teen Tour First

Touravgift för 2018 (350:-?) måste betalas för att kunna anmäla sig. Samma touravgift gäller för de högre nivåerna av denna tävlingsserie.

Instruktion för hur man betalar touravgiften hittar du här.

Spelarinformation från SGF för Skandia Tour 2017  xxx

Södermanlands Rookie Tour

Ingen Touravgift behöver betalas

Anmälningsavgiften per deltävling

Teen Tour First = 200 SEK? som betalas online i samband med registrering (=när du tackar ja till din tilldelade spelplats)

Södermanlands Rookie Tour är 100 SEK som betalas på plats till arrangörsklubben senast 30 minuter innan start. Vid ej anmält återbud debiteras spelarens hemmaklubb anmälningsavgiften.

Observera att man i en och samma anmälan kan anmäla sig till en spelplats på First, en spelplats på Future och till Elite.

Därefter kommer SGF att lotta in dig i högsta möjliga tour du platsar i varje omgång.

Efter att anmälningstiden gått ut ca 14 dagar innan tävling för First, Future och Elite måste du också bekräfta (=registrering) din tilldelade spelplats. Bekräftelse, för instruktioner se nedan:

För att spela Teen Tour måste du:

1. Betala Touravgiften
  2. Anmälan (First, Future och Elite)
  3. Acceptera din tilldelade spelplats (First, Future och Elite)

Deltagarantal per deltävling

Varje omgång har begränsning i hur många deltagare som får plats:

• First – pojkar – max 54 st
  • First – flickor – max 24 st
  • Rookie – max 18 stycken

Om någon klass i First inte är är fylld vid anmälningstidens utgång kommer spelplatser att lyttas över till Rookie-klassen, max 90 spelare per spelplats och omgång totalt.

Efteranmälan

Efteranmälan kan göras i mån av plats och innan lottning av resp tävling är gjord, skicka ett mail till jan.vinger@gmail.com för hantering av ditt önskemål.

Uppflyttningsplatser till Teen Tour Future

De bäst placerade i resp klass i First får en uppflyttningsplats och därmed möjlighet att spela nästa omgång på Future Touren.

• 0-14 startande = 1 uppflyttningsplats
  • 15 – 24 startande = 2 uppflyttningsplatser
  • 25 -34 startande = 3 uppflyttningsplatser
  • Osv

För att kunna acceptera sin uppflyttningsplats till Future touren måste spelaren klara hcp gränsen, 12,0 eller bättre för pojkar samt 15,0 eller bättre för flickor.

Uppflyttningsplats information från SGF

Spelplatser 2018

Datum Spelplats
20/5 Gripsholms Gk
10/6 Stallarholmens Gk
30/6 Trosa Gk
29/7 Viksbergs Gk
19/8 Flens Gk
10/9 Kiladalens Gk
23/9 – Final Kallfors Gk

Order of Merit, 2018

Tre order of meritklasser finns där de bästa efter omgång nr 6 bjuds in till finalspelet.

• SGF Tour First – pojkar = bästa bruttoresultat ger OoM poäng
  • SGF Tour First – flickor = bästa bruttoresultat ger OoM poäng

Södermanlands Rookie Tour = bästa nettoresultat ger OoM poäng (spelare 12 år och yngre kommer inte att tilldelas OoM poäng)

Alla spelare som fullföljer en spelomgång tilldelas 10 deltagarpoäng, de 20 bästa i varje klass får dessutom placeringspoäng enligt följande

Placering

Placeringspoäng

Placering Placeringspoäng
1 100 p 11 15 p
2 70 p 12 13 p
3 50 p 13 11 p
4 40 p 14 9 p
5 35 p 15 7 p
6 30 p 16 5 p
7 27 p 17 4 p
8 24 p 18 3 p
9 21 p 19 2 p
10 18 p 20 1 p

OoM tabellen hittar du här:

2017201620152014

Prisutdelning grundomgång

Varje grundomgångs prisbord fördelas på samma sätt som OoM poängen.

Finalspelet

Till finalspelet 2018 bjuds följande spelare in

• Skandia Tour First – pojkar = de 16 bästa på OoM
  • Skandia Tour First – flickor = de 8 bästa på OoM
  • Södermanlands Rookie Tour = de 8 bästa på OoM, 13 år eller äldre

Om någon kvalificerad spelare avstår sin plats i finalspelet går erbjudandet om deltagande i finalen till nästa spelare på OoM listan i respektive klass.

I finalspelet spelar vi 9 håls matcher med samma hcp-regler per klass som grundspelet har spelats.

OBSERVERA – för att få delta i finalspelet måste spelaren ha deltagit i minst 2 grundspelsomgångar på spelplatserna i Södermanland samt ha södermanlandsklubb som representationsklubb.

Finalens resultattabell

20172016 | 20152014