Vision 50/50

SGF_logo_101Golfsverige måste utvecklas i takt med samtiden för att behålla befintliga medlemmar och samtidigt öka attraktionskraften hos grupper vi inte når idag. Det är en av de viktigaste utmaningarna inom svensk golf.

Nyköpings Golfklubb är en av 45 golfklubbar i landet som under ledning av Svenska Golfförbundet (SGF) påbörjat en utvecklingsresa mot en mer inkluderande och jämställd golf. Vi vet enligt genomförda undersökningar att en majoritet av de som lämnar golfen uppger att det är bemötandet som är huvudanledningen. De kommer inte in i gemenskapen och känner sig inte välkomna.

Varför Vision 50/50?

Golf erbjuder ett livslångt idrottande där alla kan spela tillsammans – unga som gamla, män som kvinnor, motionärer som proffs. Ändå lyckas inte golfen attrahera kvinnor i samma utsträckning som män. Precis som många andra idrotter är golf utvecklad av män och för män, vilket har satt normer för spelet och golfens traditioner och gjort att villkoren för att känna sig självklar som golfspelare är olika för kvinnor och män. Normer vi nu måste identifiera och utmana för att bli relevanta i framtiden.

SGFs länkar

Videos från SGF om Vision 50/50

Spellista med alla filmer som SGF tagit fram i Vision 50/50.

Filmerna spelas upp efter varandra på länken ovan. Nedan finns länker till resp film.

Nyköpings GKs länkar

SGFs film om vårt Redo4Golf-projekt hösten 2017

2017-09-21 – Nyhetsartikel – Redo för Golf

Redo4Golf – Fotbollstjejer blir golfare!

2017-09-18 – Redo för Golf – En anpassad nybörjarutbildning

Redo för golf! – En anpassad nybörjarutbildning för tjejer/damer